ВИДІЛЕННЯ ФРАКТАЛЬНОГО СПЕКТРА КІРЛІАН-ЗОБРАЖЕНЬ - Коломієць, Роман Олександрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
У статті представлений алгоритм побудови фрактального спектра зображень, отриманих за допомогою ефекту Кірліан. Показано, що кірліан-зображення, отримані різними способами, відрізняються, але в межах одного способу можливо виділити загальні ознаки. Відповідно до способів отримання вводиться нова класифікація кірліан-зображень, і для кожного виду вводиться поняття фрактального спектра і наводяться алгоритми його обчислення.