МОДЕЛЮВАННЯ РЕЗОНАНСНОЇ ВЗАЄМОДІЇ МІКРОХВИЛЬОВИХ СИГНАЛІВ З КЛІТИНАМИ ЖИВОГО ОРГАНІЗМУ - Мельник, Єлизавета Тарасівна; Яненко, Олексій Пилипович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Проведено аналіз літературних джерел об’єкта дослідження. Розроблена еквівалентна схема заміщення біологічної клітини при проходженні через неї мікрохвильового сигналу. Проведено моделювання та отримано аналітичний вираз для розрахунку резонансних частот. За допомогою програми MathCad визначені дві резонансні частоти мікрохвильового діапазону.