МЕТОД ТА ПРИЛАД КОНТРОЛЮ СТАНУ ПОЛІДИСПЕРСНИХ ВОДНИХ СЕРЕДОВИЩ ЗА СПЕКТРОПОЛЯРИМЕТРИЧНИМИ ЗОБРАЖЕННЯМИ ЧАСТИНОК - Петрук, Василь Григорович; Кватернюк, Сергій Михайлович; Кватернюк, Олена Євгенівна; Ночвай, Володимир Матвійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Запропоновано метод контролю стану полідисперсних водних середовищ, який полягає у порівнянні масивів спектрополяриметричних зображень завислих частинок за допомогою ПЗЗ- камери на характеристичних довжинах хвиль пігментів при встановлених положеннях кутів поляризатора і аналізатора, що дозволяє більш достовірно ідентифікувати тип частинок та підвищити вірогідність контролю.