ПІДВИЩЕННЯ ТОЧНОСТІ ВИМІРЮВАЛЬНОГО КАНАЛУ ПРИЛАДОВОЇ СИСТЕМИ З ДВОВИМІРНОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ ПРО МЕХАНІЧНІ ВЕЛИЧИНИ - Подчашинський, Юрій Олександрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
В статті розглянуто математичні моделі та похибки вимірювального каналу приладової системи з двовимірною інформацією про механічні величини. При проведенні вимірювань механічних величин у нестаціонарних і несприятливих умовах пропонується виконувати алгоритмічну обробку двовимірної інформації за допомогою штучної нейронної мережі. Підвищення точності вимірювального каналу забезпечується за рахунок процедур адаптації і навчання лінійної нейронної мережі.