ОПТИМАЛЬНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ЗАЯВОК НА ОТРИМАННЯ ЦІЛЬОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ З БОРТУ КОСМІЧНИХ АПАРАТІВ ДИСТАНЦІЙНОГО ЗОНДУВАННЯ ЗЕМЛІ - Савчук, Андрій Володимирович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
У статті розглянута задача обслуговування заявок на отримання цільової інформації з борту космічних апаратів дистанційного зондування Землі. Запропонований підхід дозволяє обґрунтовувати вибір варіанта обслуговування заявок за декількома критеріями. Багатокритеріальна оцінка дозволяє визначати оптимальний варіант обслуговування заявок за рахунок згортки конфліктуючих критеріїв за нелінійною схемою компромісів. Оптимальне обслуговування заявок дозволяє підвищити якість виконання цільових задач та раціонально використовувати ресурси бортової цільової апаратури, що підтверджується експериментальною перевіркою.