ВПЛИВ ВИДУ ДЕКОРАТИВНО-ЗАХИСНОГО ПОКРИТТЯ НА ТРИВАЛУ МІЦНІСТЬ ДЕРЕВОСТРУЖКОВОЇ ПЛИТИ (ДСП) - Бойко, Людмила Миколаївна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
На основі термоактиваційної теорії міцності обґрунтовано вплив наявності та виду личківки на фізико-механічні характеристики деревних композиційних матеріалів. Визначено фізичні параметри довговічності ДСП щільністю 700 кг/м3 ламінованого та кашированого, а також личкованого натуральним шпоном дуба та вільхи. Досліджено зміну положення полюса залежно від виду личківки.