ДВОКАНАЛЬНА АВІАЦІЙНА ГРАВІМЕТРИЧНА СИСТЕМА ДЛЯ ВИМІРЮВАННЯ АНОМАЛІЙ ПРИСКОРЕННЯ СИЛИ ВАГИ - Безвесільна, Олена Миколаївна; Коваль, Антон Валерійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Запропоновано й досліджено двоканальну схему авіаційної гравіметричної системи (АГС) з двогіроскопним гравіметром, яка забезпечує вищу точність вимірювань, ніж відомі системи, за рахунок усунення похибок від перехресних кутових швидкостей основи і кутової швидкості обертання Землі (тільки остання похибка становить 584 мГл) та вимірювання повного вектора прискорення сили ваги (а не одного компонента, як у гравіметрі ГАЛ-С або ГС).