ОРГАНІЗАЦІЯ ДІАЛОГУ «ОПЕРАТОР–ЕОМ» В ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ СИСТЕМАХ ПІДТРИМКИ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ - Герасимов, Борис Михайлович; Кондратенко, Сергій Олександрович; Перегуда, Олександр Михайлович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
У статті наведено опис інтерактивної процедури прийняття рішень, яка є циклічним процесом діалогу між оператором і ЕОМ. Проведено аналіз процесу діалогу «ОПЕРАТОР-ЕОМ» в інтелектуальних системах підтримки прийняття рішень. Аналіз ілюструється прикладом організації діалогу між користувачем і системою підтримки прийняття рішень для оцінки технічного стану космічного апарата.