ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРОСТАТИЧНОГО ПОЛЯ АЕРОІОНІЗАТОРА В БЛИЖНІЙ ЗОНІ - Коренівська, Оксана Леонідівна; Мартинчук, Петро Петрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
В статті проведено дослідження основних параметрів електростатичного поля, що створюється між продукуючим електродом аероіонізатора та вимірювальним електродом. Отримано залежності для розрахунку конфігурації поля та його основних показників.