ДОСЛІДЖЕННЯ МОРФОЛОГІЧНИХ ТИПІВ, ОСОБЛИВОСТЕЙ ВНУТРІШНЬОЇ БУДОВИ ТА НАЙБІЛЬШ ТИПОВИХ ФОРМ П’ЄЗОКВАРЦОВИХ ПЕГМАТИТОВИХ ТІЛ ВОЛИНСЬКОГО РОДОВИЩА - Кісєль, Олена Олександрівна; Остафійчук, Неля Миколаївна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Розглянуті і проаналізовані основні морфологічні типи п’єзокварцових пегматитових тіл Волинського родовища. Визначена залежність форми і внутрішньої будови пегматитів від умов їх утворення. А також встановлено залежність продуктивності пегматитових тіл від наявності в них пустот (заноришевих камер).