ДОСЛІДЖЕННЯ МЕТОДІВ ПІДВИЩЕННЯ ТОЧНОСТІ КОРЕЛЯЦІЙНИХ КОМПЕНСАЦІЙНИХ РАДІОПЕЛЕНГАТОРІВ - Ципоренко, Віталій Валентинович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Виконано аналіз точності кореляційного методу визначення напрямку на джерело радіовипромінювання, що використовує компенсаційний часовий аналіз прийнятих радіосигналів на проміжній частоті. Визначено методи підвищення точності кореляційного пеленгування шляхом зменшення похибок компенсації й невизначеності та синтезовано алгоритм, що їх реалізує на основі використання цифрової обробки спектрів прийнятих радіовипромінювань. Виконано експериментальні дослідження, що підтверджують ефективність запропонованого алгоритму