КОНЦЕПЦІЯ БІОГЕОЦЕНОТИЧНИХ ГЕОХІМІЧНИХ БАР’ЄРІВ - Логгінов, Владислав Борисович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
У статті розглянута екологічна роль геохімічних бар'єрів та роль лісів в їх формуванні. На основі аналізу бар'єрного значення лісових екосистем запропонована концепція біогеоценотичних бар'єрів і проаналізована роль антропогенних лісових екосистем як способу біоконверсії забруднення навколишнього середовища