ЧИСТОВЕ ТОРЦЕВЕ ФРЕЗЕРУВАННЯ ШИРОКИХ ПЛОСКИХ ПОВЕРХОНЬ. АНАЛІЗ УТВОРЕННЯ ПОХИБОК І ПОПЕРЕДНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЇХ МІНІМІЗАЦІЇ - Мельничук, Петро Петрович; Лоєв, Володимир Юхимович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
В статті наведено результати дослідження методів обробки плоских поверхонь деталей машин і механізмів торцевими фрезами, діаметр яких менший ширини оброблюваної поверхні ( B D  1). Визначено основні джерела виникнення похибок оброблюваної поверхні, починаючи від процесу врізання торцевого інструменту, його виходу, впливу зміни положення вузлів верстата на його динамічні характеристики. Надані попередні рекомендації щодо підтвердження якості обробки