ОСОБЛИВОСТІ ІНТЕРАКТИВНОГО КЕРУВАННЯ В НАСОСНИХ УСТАНОВКАХ - Попович, Микола Гаврилович; Кіселичник, Олег Іванович; Соколовський, Олег Феліксович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Розроблено математичну модель інтерактивної електромеханічної системи автоматичного керування насосною установкою при змішаному з’єднанні агрегатів. Отримано закон регулювання частоти обертання привідного двигуна, що враховує вплив регульованого та нерегульованого послідовно з’єднаних агрегатів на створення напору установки. Отримано вираз для граничного опору мережі, який визначає межу енергозберігаючих властивостей алгоритму.