СПОСОБИ ФОРМУВАННЯ ПОСТІЙНИХ БОРТІВ КАР’ЄРУ ГОРИШНЕ-ПЛАВНИНСЬКОГО РОДОВИЩА ЗАЛІЗИСТИХ КВАРЦИТІВ - Загоруйко, Євген Анатолійович; Фролов, Олександр Олександрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Розглянуто основні види порушень стійкості відкосів кар’єру Горишне-Плавнинського родовища. Виконано аналіз фактичного стану бортів кар’єру. Встановлено, що без застосування спеціальних заходів кути відкосів бортів не будуть відповідати проектним показникам. Запропоновано способи формування відкосів уступів у кінцевих і тимчасово неробочих контурах. Наведені параметри буропідривних робіт при контурному підриванні і конструкція свердловинного заряду контурної свердловини.