ЗМІНА ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЛІСОВИХ ҐРУНТІВ ТА СТАНУ НАСАДЖЕНЬ ПІД ВПЛИВОМ ВИКИДІВ ГІРНИЧОДОБУВНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Давидова, Ірина Володимирівна; Логгінов, В'ячеслав Борисович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Вивчено вміст сполук нітрогену та фізико-хімічні властивості ґрунтів у зоні впливу гірничодобувного підприємства, у складі атмосферних емісій якого переважають оксиди нітрогену, оксид карбону та пил мінеральний. Встановлено, що під впливом забруднення атмосфери у ґрунті значно зростає вміст мінерального нітрогену, а частка органічного нітрогену та вміст гумусу зменшується.