ВПЛИВ КУТА ВИПЕРЕДЖЕННЯ ВПОРСКУВАННЯ ПАЛИВА НА ЕКОЛОГІЧНІ ПОКАЗНИКИ ДИЗЕЛЯ, ЩО ПРАЦЮЄ НА БІОПАЛИВІ - Пилипенко, Олександр Михайлович; Шльончак, Ігор Анатолійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
У роботі досліджено вплив зміни технічних параметрів дизельного двигуна на його техніко- економічні та екологічні показники. Встановлено, що кут випередження впорскування палива іс- тотно впливає на екологічні та економічні показники дизеля. Отримано залежності екологічних показників відпрацьованих газів (ВГ) дизельного двигуна ISUZU моделі 4HG1 від кута випере- дження впорскування палива при його роботі на традиційному та біологічному паливі. Рекомен- довано змінити вихідні технічні параметри двигуна на раціонально доцільніші значення.