ВИЗНАЧЕННЯ ОПТИМАЛЬНИХ ПАРАМЕТРІВ ВИБУХОВОГО ВІДОКРЕМЛЕННЯ СКЕЛЬНИХ РОЗКРИВНИХ ПОРІД З МЕТОЮ МІНІМІЗАЦІЇ ПОШКОДЖЕННЯ МОНОЛІТНОСТІ КАМЕНЮ В МАСИВІ - Кісєль, Олена Олександрівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Розглянуто і проаналізовано основні способи відокремлення скельного розкриву залежно від категорій складності його відпрацювання. Запропоновано оптимальні параметри відокремлення скельних порід і їх характеристики, які дадуть змогу забезпечити монолітність природного каменю, збільшити вихід блоків та відповідно зменшити якісні втрати сировини.