КРУГЛІ ФАСОННІ РІЗЦІ З ПОХИЛОЮ ВІССЮ ІЗ ГВИНТОВОЮ ЗАДНЬОЮ ПОВЕРХНЕЮ - Родін, Родіон Петрович; Кутузов, Олександр Петрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
У статті розглянуто загальний випадок круглих фасонних різців, коли вісь різця є перехресною прямою з віссю деталі, а задня поверхня – гвинтова. Показано, що, аналізуючи розраховані за отриманими формулами графіки залежності задніх кутів, у різних точках різальних кромок визначаються доцільні величини кута установки різця та прийняті величини інструментальних задніх кутів.