ВПЛИВ ТИСКУ ГАЗІВ ВИБУХУ НА ОБ’ЄМ РУЙНУВАННЯ СКЕЛЬНИХ ПОРІД - Фролов, Олександр Олександрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Наведено метод розрахунку об’єму руйнування гірського масиву вибухом з урахуванням хвиль напружень. Встановлено вплив тиску газів вибуху на характер руйнування. Отримана залежність між середнім значенням тиску газів вибуху і об’ємом руйнування скельних порід при вибуху свердловинного заряду.