ОЦІНКА ВПЛИВУ АНТРОПОГЕННОГО ЕЛЕКТРОМАГНІТНОГО ПОЛЯ НА ПРИРОДНІ ЕКОСИСТЕМИ - Бакка, Микола Терентійович; Гончарова, Мирослава Олегівна; Оляніцька, Оксана Миколаївна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Виконані аналіз та теоретичні узагальнення впливу антропогенного електромагнітного поля (ЕМП) на природні екосистеми. Визначені основні підходи до проблеми екологічного нормування впливу техногенного ЕМП на довкілля. Запропоновані шляхи регуляції впливу ЕМП з метою запобігання деградації основних компонентів природних екосистем.