ВИСТАВКА ВИМІРЮВАЛЬНИХ ОСЕЙ АКСЕЛЕРОМЕТРІВ - Безвесільна, Олена Миколаївна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Ефективність функціонування інерціальних систем навігації (ІСН) в умовах основи, що рухається відносно Землі, багато в чому визначається точністю виставки вимірювальних осей акселерометрів інерціальної системи. Робота присвячена підвищенню точності виставки вимірювальних осей акселерометрів ІСН. Виявлено основні помилки виставки акселерометра, обумовлені параметрами самого акселерометра; одержано рівняння руху акселерометрів; викладено метод визначення впливу параметрів руху основи на точність виставки акселерометрів; викладено суть методу компенсації помилок виставки акселерометрів, викликаних рухом об'єкта; визначено вплив горизонтальних складових питомої сили на точність виставки; викладено основні засоби компенсації помилок виставки, викликаних рухом об'єкта.