МЕТОД ПОШУКУ ОПТИМАЛЬНОЇ СТРУКТУРИ СИСТЕМИ В УМОВАХ РИЗИКУ - Овечко, Костянтин Олександрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
У статті розглядається метод, що дозволяє віднайти оптимальну структуру цілеспрямованої системи для вихідних даних задачі практичної розмірності. В основу методу лягли правила відсікання варіантів структури системи, що є тупиковими і не підлягають подальшому розвитку. Також запропоновано використання методики з'ясування перспективних напрямів пошуку, що дозволяє віднайти варіант системи, наближений до оптимального, за обмежений інтервал часу.