ЗАКОНОМІРНОСТІ ПРУЖНОГО ПЕРЕМІЩЕННЯ ПОВЕРХНІ ПОПЛАВЦЯ ГІРОСКОПА ПІД ДІЄЮ ЗБУРЕНЬ ЗАГАЛЬНОГО ВИДУ - Мельник, Вікторія Миколаївна; Карачун, Володимир Володимирович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Визначаються закономірності пружної взаємодії зовнішніх збурень загального виду з поверхнею поплавця гіроскопа. лінія меридіану поплавця приймається довільної форми, деформація – невісесиметричною.