ОПТИМІЗАЦІЯ РОЗМІЩЕННЯ ОБ’ЄКТІВ З ВИКОРИСТАННЯМ АЛГОРИТМУ СПУСКУ ЗІ СТАЦІОНАРНОЇ ТОЧКИ - Яремчук, Світлана Іванівна; Бурда, Роман Вадимович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розроблено алгоритм спуску зі стаціонарної точки у випадку двічі неперервно диференційованої функції цілі, який застосовано до задачі оптимізації розміщення об’єктів.