МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ДИНАМІКИ ГІРОСКОПІЧНОГО ДАТЧИКА ГРАВІТАЦІЙНОГО ПРИСКОРЕННЯ - Добржанський, Олександр Олексійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
В статті розглянуто варіант вирішення проблеми опису динаміки гіроскопічного датчика гравітаційного прискорення на базі гіроскопічного інтегратора лінійних прискорень, встановленого на рухомій платформі. Розроблена математична модель, яка враховує в загальному вигляді параметри руху платформи, тяжіння Землі, взаємне розміщення елементів приладу, масу гіромотора гіроскопа та рамок підвісу.