ПРО МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ФОРМУВАННЯ ПОВЕРХНЕВОГО ШАРУ ЛЕЗОВИМ ІНСТРУМЕНТОМ - Крижанівський, Вячеслав Борисович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Проблема оптимізації процесів формування поверхневого шару лезовим інструментом розглянута з точки зору теорії оптимального керування системами з розподіленими параметрами, обернених задач математичної фізики та сучасних еволюційних стратегій оптимізації. Показано, що з розглянутих напрямків найбільш перспективним є саме еволюційні стратегії оптимізації.