МЕТОДИКА АПРОКСИМАЦІЇ ЗАКОНУ ПЛАНКА НА ОСНОВІ ЗМІЩЕНИХ НЕТЕЙЛОРІВСЬКИХ ДИФЕРЕНЦІАЛЬНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ - Баранов, Володимир Леонідович; Грищук, Руслан Валентинович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Запропоновано застосування математичного апарату зміщених диференціальних нетейлорівських перетворень для покращення точності оцінки даних дистанційного зондування Землі за результатами гіперспектрального спостереження. Для знаходження невідомих коефіцієнтів апроксимуючої функції запропоновано застосувати метод балансу диференціальних спектрів.