ОРІЄНТАЦІЯ ШТУЧНОГО СУПУТНИКА ЗЕМЛІ В ГЕОМАГНІТНОМУ ПОЛІ - Самотокін, Борис Борисович; Шостачук, Дмитро Миколайович; Шостачук, Андрій Миколайович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
У статті проаналізовано вплив основних збурювальних моментів, які діють на супутник, залежність їх від висоти польоту. Зроблено аналіз геомагнітного поля та визначено аналітичні вирази для складових головного магнітного поля Землі з урахуванням векторних варіацій поля, а також складових діючого на супутник магнітного моменту.