ТЕОРЕТИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ РАЦІОНАЛЬНОГО РОЗМІЩЕННЯ БОЙОВИКІВ У РОЗОСЕРЕДЖЕНОМУ ЗАРЯДІ - Воробйова, Лариса Дмитрівна; Славко, Геннадій Володимирович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
У статті розглянуто питання раціонального розташування бойовиків у розосередженому заряді при використовуванні кумулятивного ефекту в нижній частині верхнього заряду. Одержано прості залежності, які дозволяють при проектуванні масових вибухів розраховувати геометричні параметри розташування бойовиків для різних типів вибухових речовин і довжин повітряного проміжку.