ДОСЛІДЖЕННЯ ДИНАМІКИ ПРОЦЕСІВ САМООЧИЩЕННЯ КАР’ЄРНИХ ВОД ПІСЛЯ ПРОВЕДЕННЯ МАСОВИХ ВИБУХІВ ТА ЇХ ВПЛИВ НА ЗАБРУДНЕННЯ ПРИРОДНИХ ВОДОЙМ - Давидова, Ірина Володимирівна; Левицька, Олена Костянтинівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
У статті розглянуто експериментально визначену зміну хімічного складу кар’єрних вод при розробці родовищ корисних копалин відкритим способом, проаналізовано динаміку їх самоочищення у ставках-відстійниках, що дозволяє обґрунтовано підійти до розрахунку параметрів очистки природних вод, забруднених продуктами масового вибуху.