ВИКОРИСТАННЯ ГІРНИЧО-ГЕОЛОГІЧНИХ УМОВ БЛОЧНИХ РОДОВИЩ ДЛЯ ПОЛЕГШЕННЯ ВІДБОЮ МОНОЛІТІВ - Калюжна, Вікторія Володимирівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Результатом виконаних практичних спостережень та теоретичних узагальнень розробки гранітних родовищ Українського кристалічного щита є отримання формули зовнішнього зусилля головних об’ємів тиску при руйнуванні твердих інтрузивних порід в залежності від їх фізичних властивостей і форми.