ВИВЧЕННЯ ЗАКОНОМІРНОСТЕЙ УТВОРЕННЯ І ФОРМУВАННЯ ВТРАТ ПРИ ВИДОБУВАННІ ДЕКОРАТИВНОГО ОБЛИЦЮВАЛЬНОГО КАМЕНЮ МЕТОДОМ СУЦІЛЬНОГО БУРІННЯ - Соболевський, Руслан Вадимович; Кісель, Олена Олександрівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розглянуті і проаналізовані основні фактори, які впливають на утворення кількісних та якісних втрат декоративного каменю при відділенні його від масиву за допомогою суцільного буріння. Визначені і обґрунтовані оптимальні діаметри свердловин при проходженні щілин на основі мінімізації кількісних і якісних втрат каменю.