ВИЗНАЧЕННЯ ОПТИМАЛЬНОГО ШАРУ ВІДСИПКИ ҐРУНТУ ПРИ РЕКУЛЬТИВАЦІЇ ШАХТНИХ ВІДВАЛІВ - Харитонов, Микола Миколайович; Жиленко, Микола Іванович; Колеснік, Валерій Євгенович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Встановлена закономірність міграції розчинних солей впродовж профілю насипного ґрунту при рекультивації на шахтних породах в умовах Західного Донбасу. Закономірність представлена математичною моделлю у вигляді експоненти, параметри якої визначаються первинним вмістом солі в шахтній породі і фільтруючими властивостями чорнозему