ЕФЕКТИВНІСТЬ АНАЛІЗУ РАДІОСИГНАЛІВ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ЧАСТОТНОЇ ОБЛАСТІ ВИЗНАЧЕННЯ В СКЛАДНІЙ ЕЛЕКТРОМАГНІТНІЙ ОБСТАНОВЦІ - Ципоренко, Валентин Григорович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Показано, що в умовах складної електромагнітної обстановки та великої апріорної невизначеності доцільно для аналізу радіосигналів використовувати частотну область визначення, тобто обробку комплексного частотного спектра суміші радіовипромінювань. Визначені кількісні характеристики ефективності аналізу радіосигналів на основі обробки їх комплексного частотного спектра, в тому числі для умови цифрової обробки. Проведено порівняльний аналіз ефективності частотної та часової, а також частотно-часової обробок радіосигналів. Показано, що в умовах складної електромагнітної обстановки та апріорної невизначеності ефективність частотної обробки суттєво краща у порівнянні з часовою, а також частотно-часовою обробками.