ДОСЛІДЖЕННЯ УМОВ ТА ОСОБЛИВОСТЕЙ ВИКОРИСТАННЯ РУДОСПУСКІВ ДЛЯ РОЗКРИТТЯ ГЛИБОКИХ ГОРИЗОНТІВ ЗАЛІЗОРУДНИХ КАР’ЄРІВ - Слободянюк, Валерій Костянтинович; Данілов, Максим Миколайович; Письменний, Олександр Володимирович; Саприкін, Володимир Сергійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Запропонована класифікація технологічних схем рудоспусків з урахуванням їх конструктивних особливостей та умов експлуатації. Досліджений взаємозв’язок динаміки розвитку гірничих робіт та погашення рудоспусків при розташуванні останніх в робочій зоні кар’єру.