ОСНОВИ ЗАСТОСУВАННЯ ДАНИХ ДИСТАНЦІЙНОГО ЗОНДУВАННЯ ЗЕМЛІ З КОСМОСУ ДЛЯ ЕКОЛОГІЧНОГО МОНІТОРИНГУ - Омельчук, Валентин Васильович; Піонтківський, Петро Миколайович; Снєцар, Віталій Іванович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Проведено аналіз можливостей моніторингу екологічної обстановки за інформацією засобів дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) з космосу. Визначено роль і місце космічних методів ДЗЗ щодо контролю екологічної обстановки, попередження та прогнозування наслідків екологічних катастроф.