ПОШУК ОПТИМАЛЬНОЇ ПОСЛІДОВНОСТІ РОЗВ’ЯЗАННЯ КОНФЛІКТНИХ СИТУАЦІЙ ДЛЯ СУКУПНОСТІ ПОВІТРЯНИХ СУДЕН - Закора, Севастян Анатолійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розглянуто проблему пошуку оптимального розв’язання конфліктних ситуацій за участю довільної кількості літаків в умовах застосування концепції вільного польоту. Оптимізаційна задача представлена у комбінаторному вигляді і розв’язана з використанням методу звужуваних околів. Як цільова функція запропоновано сумарний показник ефективності виконання безпечних маневрів.