ЗАКОНОМІРНОСТІ ПОЗИЦІЮВАННЯ МАКСИМАЛЬНИХ ОСІДАНЬ ПІД ЧАС ФОРМУВАННЯ МУЛЬДИ ЗРУШЕННЯ - Бакка, Микола Терентійович; Назаренко, Валентин Олексійович; Бєліченко, Олена Валентинівна; Йощенко, Надія Володимирівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Наведено результати досліджень початкової стадії формування мульди зрушення на шахтах Західного Донбасу. Встановлено залежність положення максимальних осідань земної поверхні від розміру очисної виробки під час її відходу від розрізної печі та величина відходу лави, при якій зрушення проявляються на поверхні.