МЕТОДИКА ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ АЛГОРИТМУ ДІЯЛЬНОСТІ ОПЕРАТОРА НА ОСНОВІ ЕКСПЕРТНОЇ ІНФОРМАЦІЇ - Герасимов, Борис Михайлович; Бучик, Сергій Степанович; Пашковський, Вадим Викторович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
У статті пропонується методика оцінки ефективності алгоритму діяльності оператора наоснові експертної інформації для розв’язання задачі оцінювання, яка ґрунтується на використанні експертних процедур. Теоретичну основу становлять статистичні методи обробки експертної інформації, методика визначення ступеня належності елементів нечіткої множини та критерій А.М. Колмогорова. Ця методика дозволяє отримати необхідні характеристики елементарних операцій для подальшого проведення аналізу алгоритму діяльності оператора.