ІМІТАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ В ЗАДАЧАХ ПЛАНУВАННЯ ОБЛАДНАННЯ ГВС - Кирилович, Валерій Анатолійович; Легенька, Наталія Віталіївна; Підтиченко, Олександр Владиславович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розглянуто доцільність застосування імітаційного моделювання при автоматизованому проектуванні гнучких виробничих систем (ГВС), зокрема при плануванні обладнання гнучких виробничих комірок (ГВК). Визначено перелік задач, які доцільно розв’язувати із залученням імітаційного моделювання. Розглянуто склад імітаційної моделі та методику моделювання роботи ГВК для визначення циклової продуктивності останніх.