ЗАСТОСУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ОБРОБКИ ВІДЕОІНФОРМАЦІЇ В ГІРНИЧО-ГЕОЛОГІЧНІЙ ГАЛУЗІ - Криворучко, Андрій Олексійович; Купкін, Євген Савелійович; Подчашинський, Юрій Олександрович; Ремезова, Олена Олександрівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розглянуто можливості застосування інформаційно-комп’ютерних технологій обробки відеоінформації для вирішення наукових і виробничих задач в гірничо-геологічній галузі. Цифрова обробка відеозображень поверхонь природного каменю та інших гірських порід дозволяє вимірювати колориметричні та геометричні характеристики структурних елементів цих поверхонь. Отримані результати можуть бути використані для визначення механічних характеристик природного каменю, дослідження генезису, внутрішньої будови та складу гірських порід.