АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ЗАСТОСУВАННЯ ВИБУХОВИХ РЕЧОВИН МІСЦЕВОГО ПРИГОТУВАННЯ – КОМПОЛАЙТІВ ГС – У ПРОМИСЛОВИХ УМОВАХ
DOI:
https://doi.org/10.26642/tn-2007-4(43)-121-125Анотація
Розглянуто основні характеристики безтротилових ВР місцевого приготування –комполайтів ГС – їх фізико-хімічні та вибухові якості, а також область застосування. Визначено основні конструкції свердловинних зарядів з комполайтів ГС, які рекомендуються для застосування при проведенні масових вибухів на кар’єрах. Наведено обсяги використання комполайтів ГС на кар’єрі ВАТ "Полтавський ГЗК".Посилання
Крысин Р.С., Домничев В.Н. Современные взрывчатые вещества местного приготовления. – Днепропетровск: Наука и образование, 1998. – 140 с.
Прокопенко В.С., Туручко І.І., Косьмін І.В. Нові вибухові речовини місцевого приготування // Проблеми охорони праці в Україні. – К.: ННДІОП. – 2001. – Вип. 4. – С. 61–65.
Прокопенко В.С., Косьмин И.В., Лещ П.Л. Совершенствование и разработка взрывчатых веществ местного приготовления // Охрана труда. – К.: Основа. – 2000. – № 12. – С. 31-34.
Косьмін І.В. Дослідження параметрів процесу детонації комполайтів – безтротилових вибухових сумішей // Вісник НТУУ "КПІ" / Гірництво. – К.: НТУУ "КПІ". – 2003. – Вип. 9. – С. 53–59.
Прокопенко В.С., Лотоус К.В. Взрывание горных пород скважинными зарядами взрывчатых веществ в рукавах. –К.: Політехніка, 2006. – 113 с.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2020 Тетяна Володимирівна Косенко, Олег Валентинович Романчук, Олександр Олександрович Фролов
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Автор, який подає матеріали до друку, зберігає за собою всі авторські права та надає відповідному виданню право першої публікації, дозволяючи розповсюджувати даний матеріал із зазначенням авторства та джерела первинної публікації, а також погоджується на розміщення її електронної версії на сайті Національної бібліотеки ім. В.І. Вернадського та у відкритому доступі в електронному архіві університету та на сайті журналу.