ВПЛИВ ДОМІШОК РОСЛИННИХ ОЛІЙ ДО ДИЗЕЛЬНОГО ПАЛИВА НА ДИМНІСТЬ ВІДПРАЦЬОВАНИХ ГАЗІВ ДВИГУНА

Автор(и)

  • Андрій Володимирович Ільченко Житомирський державний технологічний університет, Україна
  • Володимир Петрович Кур’ята Житомирський державний технологічний університет, Україна

DOI:

https://doi.org/10.26642/tn-2007-1(40)-29-33

Анотація

У статті наведено результати експериментальних досліджень домішок олій рослинного походження (ріпакової, кукурудзяної, соняшникової, оливкової) до дизельного палива на димність відпрацьованих газів дизельного двигуна. Встановлено, що найменшу димність відпрацьованих газів має двигун, що працює на дизельному паливі з домішками ріпакової олії; димність відпрацьованих газів з домішками інших олій залежить не лише від типу культур, з яких отримані олії, а також від їх об’ємної концентрації у паливі. Зроблено порівняння димності відпрацьованих газів дизельного двигуна для палив з домішками біоетанолу.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-03-07

Як цитувати

Ільченко, А. В., & Кур’ята, В. П. (2017). ВПЛИВ ДОМІШОК РОСЛИННИХ ОЛІЙ ДО ДИЗЕЛЬНОГО ПАЛИВА НА ДИМНІСТЬ ВІДПРАЦЬОВАНИХ ГАЗІВ ДВИГУНА. Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", (1(40), 29–33. https://doi.org/10.26642/tn-2007-1(40)-29-33

Номер

Розділ

Машинознавство